Medlemskap och boendekort
Ny termin – nytt medlems/boendekort! När du skaffar medlemskap i Smålands Nation och är hyresgäst hos SNB så får du boendekortet. Förutom alla fördelar med vanligt medlemskap får du även gratis inträde till i princip alla evenemang och klubbar. Kom ner till Smålands Nations Expen på Kastanjegatan 7 och fixa ditt medlemskap idag! Öppet Mån-tor 15-18, Fre 13-16. Hemsida och mer info.

Bredband
För att ansluta dig till nätverket krävs bara att du kopplar i sladd i nätverksuttaget.
Allting ska fungera om datorn är inställd på att automatiskt få internetinställningar.
Datanätet har internt i husen en hastighet på 100Mbit/s, och mellan husen är hastigheten 1000Mbit/s.
1000Mbit/s är också hastigheten till omvärlden.

Tvättstugor
Tvättstugor finns i Dackegårdens A-hus och C-hus samt på Korpa. Bokningslistor för reservation av tvättider finns vid tvättstugorna. Vid fel på tvättmaskin och torktumlare ska du anmäla det via felanmälan till Stadsbostäder här.
Felanmälan under jourtid görs till Örestad Bevakning på telefon 040 -931270. Jourtid i tvättstugorna gäller endast fredag kväll till söndag/helgdag.

OBS! Stiftelsen Smålands Nations Bostäder ansvarar inte för skada på kläder som skadas vid tvättning i maskinerna.  Din egen hemförsäkring gäller.

Sopor och återvinning
På Dackegårdens mellangård finns en återvinningsstation bakom det lila planket.
Sopor sorteras av hyresgästerna efter anvisningarna på behållarna för brännbart respektive återvinnings- och returmaterial.

För mer information hur man sorterar se  https://lund.se/bygga-och-bo/avfall-och-atervinning/sortera-ditt-avfall/sorteringsguiden

Elinstallation
Maskiner i badrum ska anslutas till elnätet med fast anslutning. Övriga maskiner får anslutas med jordad stickpropp till jordat uttag. OBS! Endast behörig elinstallatör får utföra arbete som rör installation av el.

Våtutrymmen
Det är absolut förbjudet att borra eller spika i dusch och badkarsutrymmen, för att sätta upp något. Tätskiktet bryts och detta kan orsaka skador.

Klotter och affischering
Det är inte tillåtet att klottra och affischera på husväggar, elskåp, sopstationens väggar eller andra ställen inom fastigheterna. Det finns anvisade ställen för detta.

Övriga uthyrningsregler och villkor

Bostadsbyte tillämpas ej
SNB tillåter inte bostadsbyten mellan två hyresgäster. Det hade riskerat att skapa intern byteskedja
som strider mot våra ansökningsprinciper och allas lika möjligheter att kunna hyra lediga bostäder.
Om du önskar byta bostad inom SNB får du ansöka till de bostäder som blir lediga och som publiceras
i vårt digitala söksystem.

Korridorsrum och pentryrum upplåtes endast för en boende, det vill säga hyresgästen.

Husdjur
Husdjur får ej hysas i bostäderna med adress Kastanjegatan 1 A resp Kastanjegatan 7.