Hyra och betalning

Att tänka på när du betalar din hyra

Hyrorna aviseras månadsvis via e-post, autogiro eller e-faktura. Du anmäler om autogiro eller e-faktura via din internetbank. Du måste ange OCR-nummer när du betalar hyran. Du kan även logga in på ”Min Sida” och få tillgång till din hyresavi och se status på dina betalningar. Första gången du loggar in behöver du ange din lägenhets objektsnummer som du finner längst nere till höger på din hyresavi.

Hyran ska betalas i förskott, senast sista vardagen före varje månads början som hyran avser. Du ska betala hyran oavsett om betalningsavin kommit dig tillhanda eller ej. Tänk på att det tar någon dag för betalningen att nå oss. Om du inte betalar hyran i tid belastas du med inkassokostnader och ränta.

För alla bostäder förutom 2-rumslägenheter utgår månadshyra, dock inte för juli och augusti såvida inte ii) nedan gäller.
Hyresgäst som flyttar in:

i) 1 juli ska betala hyra för den månaden
ii) 1 augusti månad ska betala hyra för den månaden

För 2-rumslägenheter utgår 12-månadershyra.
Kostnaden för el och bredband ingår i hyran.

E-faktura

Nu har du som boende inom Smålands Nations Bostäder möjlighet att få din hyresavi som e-faktura.

En e-faktura är en digital faktura som skickas direkt till din internetbank. Det underlättar för dig som betalare och vi bidrar tillsammans till en bättre miljö.

För att anmäla dig för e-faktura gör du följande: Gå in på din internetbank och sök i listan med företag som erbjuder e-faktura. Sök efter Stadsbostäder e-faktura. Fyll i anmälningsformuläret. Uppgifterna vi behöver är ditt objektnummer, namn och telefonnummer. Observera att det endast är kontraktsinnehavare som kan anmäla sig för e-faktura hos oss.

Din första e-faktura får du först vid nästa kvartalsavisering. Vi anlitar Stadsbostäder för hantering av stiftelsens ekonomitjänster. För frågor om betalning och depositioner kontakta Stadsbostäder på 040-126400 eller info@stadsbostad.se.

Stiftelsen Smålands Nations Bostäder
Bankgiro: 123-9771
Org.nr: 845001-3761

OCR-nummer.
Det är viktigt att du skriver hyresavins OCR-nummer när du betalar hyran.

Betalning från en internationell bank
För att betala hyran via en internationell bank, behöver du uppge följande information:
IBAN no: SE9850000000056241086316
BIC code: ESSESESS
Beneficiary: Stiftelsen Smålands Nations Bostäder
Adress: Kastanjegatan 1C, 223 59 Lund
Bank: SEB
Adress: SE-banken, Box 97, S-22100 Lund