FAQ

Vad ingår i ett möblerat rum?
En möblerad bostad innehåller följande möbler: skrivbord, säng med resårmadrass, bokhylla, skrivbordsstol och golvlampa.

Redskap och köksutrustning vad står SNB för?
Korridorsköket utrustar du själv med husgeråd.

Hur stor är min säng?
120 cm.

Får jag ha husdjur i lägenheten?
Husdjur får ej hysas i bostäderna med adress Kastanjegatan 1 A resp Kastanjegatan 7.

Får jag måla om eller borra i vägen?
Ja men vid utflytt är du skyldig att återställa fackmannamässigt. I det flesta rum finns tavelkrokar. Saknas det eller du behöver flera var vänlig att kontakta oss på bostadskontoret under våra öppettider.

Är det tillåtet att röka i lägenheten?
Rökning är inte tillåten inomhus i SNBs fastigheter.

Hur anmäler jag fel i bostaden?
Du gör felanmälan på mina sidor.

Kan jag som internationell student söka studentbostäder om jag saknar svenskt personnummer? Du kan anmäla dig med det tillfälliga numret du hittar i ditt antagningsbesked – tex. 060521-T321.

Kan jag skicka en kompis att hämta mina nycklar?
Ja, fullmakt krävs men görs endast i nödfall då hyresgästen missar viktig information vid upphämtning. För mer information kontakta bostad@snbostader.se

Får jag titta på bostaden innan jag bestämmer mig?
Dessvärre har vi inte möjligheten till det på grund av dem är uthyrda. Exempelbilder finns uppvisad vid sökning av bostad.

Hur länge har jag rätt att bo kvar i Smålands Nations Bostäder efter avslutade studier?
Vid avslutade studier har man ej rätt att bo på Smålands Nations Bostäder längre.

Kan uppsägningstiden förkortas? Nej.

Kan jag flytta in tidigare än det datum som står på mitt kontrakt?
Nej, det går inte. Du kan tidigast flytta in det datum som ditt kontrakt börjar gälla. Infaller detta datum under en helg eller helgdag flyttar du in nästkommande vardag.

Vad händer om någon hyr ut olovligt i andra hand och detta upptäcks? Personen som har förstahandskontraktet riskerar att bli uppsagd. Den som hyr olovligt i andra hand får inte bo kvar.

Jag vill byta min andrahandshyresgäst, hur gör jag?
Om du har fått godkänt att hyra ut din lägenhet och du ska byta ut din andrahandshyresgäst (under den godkända perioden), vill vi att ändå du skickar in en ny  Dispens  och Andrahandsansökan. Vi gör då snabbt en liten koll så att den andrahandshyresgäster uppfyller studiekravet och om du har skickat in rätt dokument enligt SNBs regler för andrahandsuthyrning. Extra kostnader krävs ej. Du kommer sen att få ett mail från oss med bekräftelse om din andrahandshyresgäst är godkänd.