Köksrenovering info

Information till våra hyresgäster:
Köksrenovering 7 juni – 8 augusti 2021

Under sommaren kommer SNB att genomföra en helrenovering av de gemensamma köken och gemensamma korridorutrymmena på Korpamoen samt helrenovering av ett testkök på Dacke, våning 9 väster. Arbetet startar måndagen den 7 juni och beräknas vara klart andra veckan i augusti. Vi förstår att renoveringen skapar en del praktiska ändringar av rutiner men hoppas på förståelse och gott samarbete från våra hyresgäster.

Ersättningskök i Smålands pub
De gemensamma köken på Korpamoen kommer att bli helt avstängda samtidigt och kan inte användas under de två månader som arbetet pågår. Renoveringsarbete kommer också ske i de gemensamma korridorsutrymmena så det blir bara möjligt att vistas på det egna rummet. Under den här perioden kommer Smålands nations publokaler att användas till ett tillfälligt kök med möjlighet att laga mat och förvara matvaror i kylskåp och frysar.
För våning 9 väst på Dacke kommer det bli möjligt att använda köket hos närmaste grannen våning 9 öst. Men du är också välkommen att använda det tillfälliga köket i puben.

Kontakt
Nikolay Gornov, koordinator/platschef: gornov.nikolay@gmail.com 
Christian Magnell, vaktmästare: vaktis@snbostader.se 

Öppettider i ersättningsköket

Köket har öppet 6.30-9.00, 12.00-14.00, 18.00-21.00.
Dessutom finns en nyckelansvarig på varje korridor på Korpamoen så att om det behövs kan man komma in mellan öppettiderna.

Coronarestriktioner att ta hänsyn till.
Från den 1 juni får 50 personer samlas inomhus med anvisade platser. I lokalen finns fyra bord uppställda med avstånd där varje korridor har sina anvisade platser. Fortsätt att tvätta händerna och var noga med handhygienen när du vistas i köket och publokalen. Handsprit kommer att ställas ut på varje bord.

Lokalen
De delar av publokalen som korridorerna får  tillgång till är:
Garderoben – för matförvaring i kylar och frysar.
Dansgolvet – här finns ersättningsköken 1-4 samt några bord och stolar. Här kan man kan sitta och äta på plats. Här finns också en TV-skärm.
Toaletterna i puben.
Inga andra delar av publokalen får användas. Ersättningsköket hålls tydligt avskilt från puben med en vikvägg. Pubens eget kök får endast användas av nationsaktiva för pubverksamheten av tillståndsmässiga skäl.

Utrustning och disk
Varje korridor på Korpamoen har var sin köksplats numrerad 1-4 och använder porslin och bestick hämtade från respektive korridor. Använda koppar, tallrikar och bestick ställs på ett bord. Nikolay kommer att ta hand om disken direkt efter öppettiderna.

Specialregler om maten

Vegansk och vegetarisk mat accepteras i ersättningsköken
Efter beslut på nationsmöte råder under den här tiden ett undantag från kravet på helt vegansk hushållning i Smålands nations lokaler. Undantaget innebär att det är tillåtet med vegetarisk mat inkluderat mejeriprodukter (ägg, margarin, smör, ost, mjölk) samt honung.

Kött och fisk tillagas vid grillplatsen
Det kommer inte att vara tillåtet att tillaga eller förvara kött, fisk eller skaldjur inne i publokalen. Tillagning av kött och fisk hänvisas till uteplatsen vid Dacke. SNB utökar antalet grillar och köper in  grillkol. Grillkol lämnas ut av vaktmästaren under kontorstid och av Nikolay andra tider och helger.
Kött och fisk förvaras i separat kylskåp i källaren på Korpa – se anslag på källardörren.